Over

Herman van Essen studeerde in februari 2012 af aan de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft. Zijn afstudeerproject omvatte de stedenbouwkundige invulling van het stationsgebied in Apeldoorn, welke een alternatieve visie is op de verstedelijking van het dorp. Sinds medio 2012 heeft Herman van Essen zijn eigen bureau onder de naam "Architectenbureau Herman van Essen", dichtbij de plek waar zijn betovergrootvader zich meer dan honderd jaar geleden vestigde met "Vleeschhouwerij H. van Essen". Sinds aanvang studie is werkervaring opgedaan bij architectenbureaus gespecialiseerd in restauratie, renovatie en klassiek ontworpen nieuwbouw.

Specialisatie

Het bureau specialiseert zich in restauratie en renovatie van bestaande bouw, maar is ook zeker inzetbaar voor nieuwbouw van traditionele bouwwerken, zoals bijvoorbeeld een jaren 30 woning. Door kennis van historische bouwtradities zijn wij in staat om uw bestaande gebouw zowel praktisch als esthetisch te verrijken, en om overtuigende klassieke nieuwbouw te doen realiseren. Wij kijken uiteraard verder dan de schil van het bouwwerk en dragen er zorg voor dat u kunt vertoeven in aangename vertrekken, die goed geproportioneerd en georiënteerd zijn.

Dienstverlening

• Gehele ontwerptraject: van de eerste schetsen tot de aanvraag van de omgevingsvergunning

• Aanvraag vooroverleg en/of omgevingsvergunning

• Bouwbegeleiding

• Bouwkundig advies

• Bouwkundig tekenwerk (bijvoorbeeld opname bestaande toestand)

• Ontwerp inrichting interieur

Wilt u gebruik maken van een dienst die niet in het bovenstaande is vermeld? Neemt u ook dan contact met ons op. Wellicht kunnen wij toch iets voor u betekenen.