Renovatie Twentse Boerderij Enschede

In het dorp Usselo (gemeente Enschede), op steenworp afstand van de standerdmolen Wissinks Möl, staat sinds het begin van de 20e eeuw deze Twentse boerderij. In 1967 werd de boerderij grondig verbouwd waarbij van alle gevels uitgezonderd de achtergevel spouwmuren werden gemaakt. De deel werd ingevuld met een slaapkamer, badkamer, gang en kastenwand.

De renovatie omvat het vrijmaken van de deel, zodat er ruimte ontstaat voor een open woonplan, waarin keuken, eetkamer en woonkamer slechts door de structuur van de gebintenconstructie van elkaar worden gescheiden. Voor de bijkeuken wordt een afgesloten ruimte in de noordelijke zijbeuk gemaakt. Aan de zuidzijde, ter plaatse van de woonkamer, wordt de hilde verwijderd ten behoeve van een vide. Aan deze vide liggen op de eerste verdieping twee slaapvertrekken. Toegang tot deze verdieping wordt verschaft door een nieuwe trap achterin de deel.

Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+